dijous, 21 d’agost del 2008

espurnes




Què és una espelma encesa davant d'una imatge religiosa sinó l'intent irracional d'una persona de concretar pensaments massa abstractes per ser compresos, o sigui massa allunyats d'un entrepà de fuet.

Malgrat el que a "la societat" li encanta creure el futur no està escrit, no hi ha cap motiu per creure que hi ha un seguit d'actes que ens esperen més enllà de l'instant actual. Crec poderosament en la capacitat de les persones per escollir què desitgen pel seu futur i per influïr en el futur dels altres. Crec fermament en la capacitat (encara no cientificament demostrada) del cervell humà per aconseguir influïr en els esdeveniments quohitidians. Degut a aquesta creença ja fa un cert temps que dedico cert temps cada dia pensant-me a mi mateix menjant un entrepà de fuet.

menjar, penses en menjar? quina parida! perquè no pensar en la justícia, la pau o l'equilibri ecologic del planeta?
De fet hi ha diversos motius que aconsellen pensar en l'entrepà. Els més obvis són que si bé conec perfectament quin aspecte, gust, tacte i olor té un entrepà de fuet; no tinc ni la més petita idea de com deu ser un planeta just, pacífic o ecologicament equilibrat... almenys no un planeta en el qual hi habiten éssers que caminen drets des que van baixar dels arbres fa un munt d'anys.
El motiu que em mou amb més força, però, és que m'agradaria veure quants sou capaços de pensar en idees abstractes després de passar un parell de dies sense tenir res per menjar.

La gràcia de la vida és que tot el que passa, passa perquè si. Res té un motiu profund al darrera.

Per tant permeteu-me que vagi a la cuina a preparar-me un entrepà i després, després potser em vindrà de gust un bon got de rom i així el vell capità pirata potser (i només potser) decidirà que pot dormir uns dies més.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jove pelegri,tu q has voltat mon,hi ha una Itaca x un hamster dins una gabia?gracies x obrir-nos les teves fabuloses portes.... Tot un plaer assaborir-te,com diria l'Annibal....