dilluns, 12 de maig del 2008

una passa endavant, una passa amunt

10 punts i una nina a qui endevini quin personatge històric està representat en aquesta escultura
un omenatge per la maleta... com curra ella
moments per pensar... moments per somniar... moments únics
a vegades és massa evident quin camí has de seguir... bones polítiques per gastar els diners públics... millor posar un cartell nou que arranjar les fites que ja hi ha
a vegades és dificil saber per on has de seguir, però les fletxes són sempre allà a punt per indicar-t'ho
el camí té moments esfereïdors però també maravellosos

Una de les etapes d'aquest viatge cap a Ithaca ja ha estat assolida, des d'aquí el meu navegant ha obtingut més informació sobre com seguir el camí cap a l'illa misteriosa i en una poca estona el vaixell es farà a la mar per recòrrer les aigües insondables cap a un destí encara desconegut.

El camí està donant més del que exigeix (i no em costa gens de reconèixer que les exigències són moltes) i això fa que cada dia obri els ulls al matí sentint-me feliç de la vida que estic poguent viure. El camino està plagat de bones persones, de millors persones, d'angels i de paisatges que et fan creure que és possible construïr un món millor.

Em sento feliç d'estar compartint aquests moments amb vosaltres, ara que les representacions de la companyia de joglars estàn arribant a un punt àlgid de la temporada. Ens estem trobant amb un èxit de public a cada actuació que fem i, fins i tot en algunes comunitats ja esperen la nostra arribada amb espectació. Per a un artísta els aplaudiments són el seu aliment, però també és veritat que aquest aliment només és ben rebut quan ho has fet el millor que pots.

Moltes persones es senten tristes al arribar al final del seu viatge, moltes d'altres aprenem que cada final no és res més que el primer pas per a un nou viatge que serà igual d'intens (si saps viure'l) que el que acabes de fer.

Ithaca és cada vegada més aprop o cada vegada més lluny això no ho sé, però les històries que aquest pobre joglar de camí pot explicar són cada vegada més estranyes i enigmàtiques. La distància hi té quelcom a veure, la meteorologia hi té molt a veure (quatre dies sense veure ni un raig de sol poden fer tornar boja a qualsevol ànima mediterrània com la meva).

D'aquí al final de la terra, preparats per salpar! lleveu les àncores! som-hi!

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que en aquest moment de la travessia cap a Ítaca és un bon moment perquè de fons, comenci a sonar el...

"Caminante no hay camino,
se hace camino al andar...
...
Golpe a golpe,
verso a verso..."

Anònim ha dit...

Estem contents que hagis assolit la teva 1ª fita d'aquest llarg cami.
Com a ex-peregrins entenem la satisfacció del cami fet i de les vivencies viscudes.
Anim i endavant

Mohica ha dit...

Vinga Marc, una petita part del trajecte ja ha estat conquerida, ara només resta pair-la, i interioritzar-la. Però només per poder afrontar amb energies renovades la nova part que et depara el futur. Moltes salutacions per tu Marc, i també per la teva motxilla, que sempre t'acompanya.

La Prima ha dit...

Ja veig que el viatge segueix amb molt bones expectetives, que seguiu aprofitant cada moment d'aquesta aventura, ja us queda poc o si més no ja ens ho sembla a nosaltres, però no penseu en el camí que us queda per recorrer, penseu en el que heu après durant el viatge, la gent que heu conegut i els paisatges i llocs que heu descobert. Desitjo que tot us continui anant molt bé!!!

Salutacions del poble natal!

Anònim ha dit...

anem pels punts i la nina... és un músic? Perquè Jesucrist no és, no?

Si és un músic... no sé...

Anna ha dit...

Desperta, és un nou dia,
la llum
del sol llevant, vell guia
pels quiets camins del fum.
No deixis res
per caminar i mirar fins al ponent.
Car tot, en un moment,
et serà pres.

Salvador Espriu

Marc Calypso ha dit...

gràcies yawara, ex-peregrins, mohica, la prima i anna per les vostres paraules i pels vostres ànims, la veritat és que tots ells ajuden i empenyen endavant... a més a més a partir d'ara anar endavant és anar més a prop.

Marc Calypso ha dit...

pels punts i la nina....

és un personatge històric i biblic molt anterior a Jesucrist....

Mohica ha dit...

El rei David?

Marc Calypso ha dit...

muy bien mohica muy bien!!!!

em quedat tots esmaperduts.

la nina és teva

Anònim ha dit...

M^'"@...

Ja he fet tard... T_T